Doi bărbați, reținuți în Bacău pentru trafic de droguri. Au fost confiscate peste 3,5 kilograme de droguri

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus vineri reţinerea pentru 24 de ore a doi inculpaţi, unul pentru trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, iar cel de-al doilea pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În perioada 14 – 20 octombrie 2023, a deţinut pentru consum propriu şi în scop de comercializare cantitatea de 3,41 kilograme rezină de canabis, sub formă de fragmente de substanţă solidă (plăci) şi fragmente de plăci, precum şi 0,85 kilograme fragmente de plante de canabis (inflorescenţe şi tulpini).

Vineri, i-a dat celui de-al doilea inculpat 93,5 grame rezină de canabis, pentru comercializare, moment în care s-a realizat prinderea acestora în flagrant.

Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa primului inculpat au fost identificate şi ridicate cantităţile de 3,32 kilograme rezină de canabis (formată din 35 de plăci cu masa de circa 100 grame fiecare, ambalate în folii din material plastic) şi 0,850 kilograme canabis (inflorescenţe şi tulpini).

În cursul zilei de sâmbătă a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bacău cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *