Doi ani de inchisoare pentru cetatenii care nu poarta masca intr-o tara africana

ZDE0Yzg5NDYxMmI4OWU2MjkxNmM2ZmRmMjljYWExZA==.thumb

Etiopia își poate încarcera cetățenii până la doi ani dacă încalcă în mod intenționat restricțiile menite să limiteze răspândirea Covid-19, a declarat biroul procurorului general, pe fondul îngrijorării că oamenii vor deveni neglijenți după ce a fost ridicată starea de urgență.

Potrivit restricțiilor din această țară africană, este interzisă strângerea mâinilor, ieșirea în spații publice fără mască, mai mult de trei persoane la o masă. De asemenea, trebuie păstrată distanța socială de doi metri. „E ca și cum covidul nu ar mai fi, oamenii nu au grijă”, a scris pe Twitter ministrul Sănătății, Lia Tadesse. „Acest lucru va determina o posibilă creștere a răspândirii bolii și ar putea reprezenta o amenințare pentru națiune”, a mai spus ministrul, potrivit CNN.

Etiopia, a doua cea mai populată națiune din Africa, a declarat în aprilie stare de urgență, pentru a preveni răspândirea pandemiei. Starea de urgență a fost ridicată în septembrie. Ministerul Sănătății a înregistrat până acum 91.118 cazuri de Covid-19 și 1.384 de decese.