Doi angajati ai Spitalului de Pneumoftiziologie Bacau au fost retinuti de DNA

Doi angajati ai Spitalului de Pneumoftiziologie Bacau au fost retinuti de DNA pentru 24 de ore fiind acuzati de luare de mita. Anterior, în cursul zilei de 20 februarie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 4 locații situate pe raza municipiului Bacău, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Doi angajati ai Spitalului de Pneumoftiziologie Bacau au fost retinuti de DNA

Potrivit DNA, Dragos Alexa,  șef al Serviciului Tehnic, Administrativ și Aprovizionare din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău si Doru Pralea, economist în cadrul aceleiași unități medicale, au pretins unui om de afaceri cercetat in aceeasi cauza suma de 20.000 lei,  în contextul derulării unui contract de execuție privind efectuarea unor lucrări de întreținere și igienizare la subsolul și blocul alimentar din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău.

CITESTE SI: Un pacient din judetul Suceava a fost salvat de medicii Spitalului de Pneumoftiziologie dupa ce a inghitit o bucata dintr-un dispozitiv medical

Cei doi ar fi primit câte 1.000 euro, ce reprezenta o primă tranșă din banii pretinși inițial. Sumele de bani ar fi fost pretinse și primite de inculpații Alexa Dragoș-Constantin și Pralea Doru-Ion pentru a favoriza interesele omului de afaceri în scopul încheierii unui act adițional la contractul menționat, semnării procesului verbal de recepție a lucrărilor cât și pentru achitarea cu celeritate a facturilor aferente serviciilor prestate.

În cursul urmăririi penale, prin ordonanța procurorilor s-a dispus măsura sechestrului asigurator în vederea confiscării speciale a întregii sume de bani ce a făcut obiectul infracțiunii de corupție. Inculpații Alexa Dragoș-Constantin și Pralea Doru-Ion urmează să fie prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *