Documente false, procurate cu 200 de euro, descoperite la controlul de frontieră

Documente false, procurate cu 200 de euro, descoperite la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări cu privire la un bărbat care deţinea documente false. 

Ieri în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control a frontierei, un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 40 de ani, pasager într-un autoturism, înmatriculat în Germania.

Bărbatul era suspectat că ar deţine documente false, astfel că s-au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au descoperit asupra sa o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din România şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova. Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, ambele fiind false.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentele, prin intermediul unei persoane, ale cărei date nu le cunoaște, în schimbul sume de 200 de euro, cu scopul de a-şi găsi un loc de muncă pe teritoriul Germaniei. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.