Documentaţia pentru tronsonul Miercurea Nirajului-Vânători-Neamţ din Autostrada Unirii a ajuns la APM Neamţ

Catalin Urtoi

Ieşeanul Cătălin Urtoi, membru al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR), a anuntat ca s-a mai facut un pas in privinta documentaţiei pentru emiterea autorizaţiei de mediu pentru secțiunea Miercurea Nirajului-Vânători Neamț.

„În maxim 30 zile vom avea Acord de Mediu pe secțiunea II, secțiunea montană Miercurea Nirajului-Vanatori Neamț!” a anuntat Cătălin Urtoi pe pagina sa de Facebook.

Pentru închiderea Studiului de fezabilitate mai este necesar şi raportul BEI Passa, pe care-l va încheia specialistul în tuneluri din Marea Britanie. În aprilie, cel mai devreme, ar fi încheiate toate documentele necesare Studiului de Fezabilitate, după care vor fi şedinţe pe comisii în Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în Ministerul Transporturilor şi interministerială pentru stabilirea indicatorilor tehnico-economici.

După emiterea şi aprobarea Hotărârii de Guvern destinată acestei secţiuni montane din Autostrada Unirii, cea mai optimistă estimare pentru termenul de organizare al licitaţiei pentru lucrările la tronsonul montan ar fi luna mai sau iunie.