Doctorita de la Spitalul Judetean Suceava care lua o spaga pe ora a fost arestata preventiv

medic suceava

Sefa sectiei de oncologie de la Spitalul Judetean Suceava a fost arestata preventiv pentru 30 zile dupa ce a luat spaga de 62 ori timp de 7 zile consecutiv.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în perioada aprilie 2022-19.01.2023, dr. Anca Ababneh Dumitrovici, în mod repetat, a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, a pretins și a primit diferite sume de bani (sume variabile, respectiv 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei, 50 de euro) sau alte foloase (miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză etc.) de la 64 de persoane, pacienți sau aparținătorii acestora, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența anti-cancer care trebuiau realizate gratuit.

În sarcina inculpatei s-au reținut 64 de acte materiale ale infracțiunii de luare de mită în formă continuată, din care 62 de acte de materiale au fost comise într-un interval scurt de timp, respectiv  în  7 zile lucrătoare consecutive  din luna decembrie 2022.

Potrivit declaratiei de avere, doctorul Anca Ababneh Dumitrovici aceasta a incasat în total 210.336 lei de la Spitalul Județean, 85.504 lei de la cabinetul propriu și încă 4.560 lei pentru alte servicii medicale. Veniturile acesteia raportate lunar se ridicau la 25.000 lei. Sotul acesteia lucreaza tot la Spitalul Judetean Suceava.

Astazi, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a înaintat Judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava, propunerea de arestare preventivă a inculpatei, pentru o perioadă de 30 de zile.