Doar un caz de Covid in ATI la Spitalul de Copii Sf. Maria

spitalul_sfânta_maria_iași

Cazurile de Covid 19 in randul copiilor au scazut zilnic. La Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi sunt internati 9 pacienti, in zona rosie. Cel mai mic pacient pediatric are doar 10 zile si o forma medie a bolii.

Daca acum două saptămâni numărul copiilor cu Covid 19 internați la Terapie Intensivă era ridicat, acum un singur copil se află internat în ATI.

Alina Belu, manager Spital de Copii Sf. Maria Iași: „Avem un pacient pe ATI, pozitiv Covid. Pacientul de pe ATI este cu amputație de deget. Nu pune probleme din punct de vedere a patologiei Covid, ci doar Terapie Intensivă în contextul traumatismului. Pe zona roșie Covid avem 8 pacienți. Cel mai mic are 10 zile, a venit la noi când avea 7 zile. Formele sunt medii. În acest moment avem o scădere, dacă aveam în zona roșie ATI un număr de pacienți, 6, 7 până la 8 acum avem 1,2 maxim, iar pe zona roșie non-ATI am avut și 38-40 de pacienți. Acum avem doar 8”.

Dintre pacienții internați în zona non-ATI Covid, toți au aparținători, care la rândul lor suferă de infecția Sars-CoV2.