Doar jumătate din școli asigură elevilor abonamente CTP pe telefon

ctp-2

Abonamentele gratuite pentru elevi in mijloacele de transport in comun pot fi achizitionate direct de pe o aplicatie mobila, fara a mai fi nevoie ca elevii sa intre in contact cu alte persoane. Pana acum, doar jumatate dintre scolile iesene au depus listele cu elevii care pot beneficia. Celelalte unitati de invatamant au ramas la metoda clasica. Sunt si scoli care au depus doar lista cu cadrele didactice, elevii fiind ignorati.

Elevii ieseni pot beneficia de abonamente gratuite care pot fi procurate atat de la casele de bilete cat si de pe platforma on-line a companiei de transport publice.Platforma a fost gandita in asa fel incat, aglomerarile de la casele de bilete sa nu mai existe la inceput sau sfarsit de luna.

Andreea Luca-Barna-purtator de cuvant CTP Iasi

CTP Iasi a implementat o platforma online prin care unitatile de invatamant pot incarca baza de date a elevilor. In felul acesta, ei isi pot procura gratuit  aceste abonamente pentru elevi.

Pentru ca un elev sa poata procura abonamentul  gratuit electronic trebuie ca datele lui sa fie deja incarcate pe platforma on-line a companiei de transport. Dupa ce isi face cont, din doua click-uri abonamentul este procurat. 

Andreea Luca- Barna – purtator de cuvant CTP Iasi

In acest moment cam jumatate de scolile din municipiul Iasi au dat curs invitatiei noastre de digitalizare a serviciilor. Ceilalti elevi in continuare  merg la tonetele de bilete cu abonamentul standard caruia ii este prelungita valabilitatea.

Pe de alta parte, sunt patru unitati de invatamant din Iasi care au declarat doar tabelul cu cadrele didactice. Elevii din scolile respective trebuie sa stea o data pe luna la cozi infernale in fata caselor de bilete pentru vizarea abonamentelor.