Doar 4 unități școlare din Iași vor testa elevii în cabinetele proprii

test saliva

Din cele 658 de școli și grădinițe din județul Iași doar 4 vor testa elevii în cabinetele medicale proprii. Testele au ajuns deja în aceste unități de învățământ, iar personalul responsabil se va ocupa de testarea copiilor.

În zilele urmatoare, kit-urile vor fi transmise și părinților care îi vor testa pe copii acasă urmărind cele 3 tutoriale puse la dispoziție de Ministerul Sănătății.

„Cele 290 de mii de teste pe care Inspectoratul Școlar Județean Iași le-a primit au fost distribuite astăzi către toate unitățile școlare din județ, atât unități de învățământ de stat, cât și unități de învățământ particular. Ele sunt destinate elevilor și angajaților din unitățile școlare. Urmează ca ele să fie mai departe transmise părinților. În cele mai multe unități această testare se va face acasă de către părinți, dar sunt și 4 unități din învățământul de stat și particular care vor administra aceste teste în instituția lor. Este vorba despre Grădinița cu program prelungit nr. 21 Iași, Liceul special «Moldova – Târgu Frumos», Școala gimnazială Tansa și Grădinița cu program prelungit «Kids Heaven»”, a declarat Antonina Bliorț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Conform ordinului, aceste teste ar trebui administrate în prima și a patra zi a săptămânii. Adica, elevii vor fi testați în fiecare zi de luni și joi.

„Nu este vorba de o oră, este vorba de o zi. Aceste rezultate sunt apoi transmise dirigintelui clasei sau coordonatorului clasei dacă este vorba despre grupe”, a azis Antonina Bilorț.

Testele vor fi realizate urmărindu-se cele trei filmulețe cu explicații realizate de Ministerul Sănătății.