Doar 3 spitale din Iasi scapa de reducerea numarului de paturi din Masterplan

foto_Elena_Doamna

Institutul Regional de Oncologie Iasi si cele doua spitale din reteaua CFR nu vor fi afectate de Masterplanul pe sanatate pentru regiunea de Nord Est. Conform deputatului Petru Movila, circa 4000 paturi de spitale vor dispare la nivelul regiunii. In judetul Iasi, Masterplanul prevede urmatoarele modificari:

Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Cuza Vodă: Reducerea numărului de paturi

Spitalul Clinic de Obstetrica şi Ginecologie „Elena Doamna”: Va fi transformat într-o altă unitate sanitară (de exemplu îngrijire paliativă sau pe termen lung sau centre pentru femei/copii abuzați).

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie: În viitor, acest spital va fi dedicat doar managementului pacienților cu TBC. Serviciile de chirurgie toracică vor fi transferate la noul spital regional. Procesul de reconfigurare va include, de asemenea, o scădere a numărului de paturi de spitalizare, cu o creștere concomitentă a numărului de internări de zi.

Spitalul Clinic de Boli Infectioase „Sfanta Parascheva”: Scăderea numărului de paturi și consolidarea serviciilor ambulatorii

Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”: Institut de îngrijire terțiară (ușoară scădere a numărului de paturi și transferul acestora către viitorul spital regional).

Spitalul Clinic de Recuperare: Această unitate va fi dedicată exclusiv recuperării și fizioterapiei

Spitalul Municipal Pașcani: Scăderea numărului de pături pentru îngrijie boli acute – Consolidarea serviciilor amulatorii

Spitalul de Boli Cronice „Sfântul Ioan” Târgu Frumos: Va fi transformat într-un centru ambulatoriu independent  (se va stabili prevederea legală)