Doar 3 paturi ATI pentru pacienții cu COVID sunt libere în toată țara

pat spital

Doar 3 paturi ATI pentru pacienții cu COVID sunt libere în toată țara, în Bihor, Brașov și Galați, potrivit datelor centralizate de Grupul de Comunicare Strategică.

„La nivel național sunt libere 3 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în București nu sunt paturi ATI libere pentru pacientii de COVID-19”, menționează GCS.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Situație paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

Bihor-1
Brasov-1
Galati-1