DNA Iasi a trimis in judecata o infirmiera si un sofer de ambulanta din Barlad

dna-iasi-02-1

Alina Cristina Nanu, infirmiera la Spitalul Municipal de Urgenta Barlad si Catalin Romanic, sofer de ambulanta in cadrul SAJ Vaslui au fost trimisi in judecata de DNA Iasi pentru trafic de influenta in forma continuata.

În perioada februarie 2018 – iunie 2019, cei doi inculpați ar fi pretins de la mai multe persoane (martori în cauză) diverse sume de bani în schimbul cărora au promis că vor interveni pe lângă funcționari cu funcție de decizie din cadrul unor unități sanitare pentru ca acele persoane să ocupe diferite posturi (asistent medical, șofer, etc.) ce urmau să fie scoase la concurs.

Concret, inculpata Nanu Cristina-Alina ar fi pretins 17.500 euro și 10.000 lei din care ar fi primit sumele de 12.500 euro și 10.000 lei, iar inculpatul Romanic Cătălin-Ioan ar fi pretins 23.000 euro și ar fi primit suma de 9.500 euro.

În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii față de cei doi inculpați. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Vaslui cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.