Django, tigrul vedetă de la Galați a murit. Respins de mama sa la naștere, a crescut alăptat de o cățea

62308399

Tigrul de la o grădină zoologică din Galați care l-a rănit în urmă cu 7 ani pe Nicolae Bacalbașa – medic și fost parlamentar – a murit. Îngrijitorii au constatat că Django, care avea doar 9 ani, nu se mai hrănea corespunzător de două săptămâni.  

Medicii veterinari se gândeau să-l sedeze ca să poată preleva probe pentru analize, însă marți l-au găsit fără suflare în cușcă.

Django, botezat astfel după un celebru personaj de film, a venit pe lume la grădina zoologică din Târgu Mureș. Mama sa l-a respins și, cu eforturi mari, îngrijitorii au reușit să îl salveze, după ce o cățea a acceptat să-l alăpteze.

În 2015, el a fost donat grădinii zoologice Gârboavele, de la Galați. Avea doar 2 ani și mult chef de joacă. A devenit celebru în același an, după ce l-a zgâriat pe doctorul Bacalbașa, pe atunci președinte al Consiliului Județean Galați.

Django a devenit un superb exemplar de tigru siberian și una dintre vedetele grădinii zoologice. În urmă cu 2 săptămâni, a început să dea semne de boală. Și-a pierdut pofta de mâncare și părea obosit. Îngrijitorii au observat asta, iar medicul veterinar i-a introdus în dietă vitamine și, ulterior, un antibiotic.

Autopsia a arătat că ficatul lui Django era grav afectat.