Dispensar in paragina la Erbiceni

dispensar

In secolul 21, cand toti oamenii ar trebui sa aiba acces la servicii medicale, se fac diferente majore intre comunitati. Cei din mediul rural sunt dezavantajati fata de locuitorii din orase. Intr-o comuna aflata la 30 kilometri distanta de Iasi, dispensarul arata deplorabil. Cele doua corpuri de cladire stau sa cada peste medici.

In comuna Erbiceni isi desfasoara activitatea doi medici de familie. Cladirile medicale sunt intr-o vizibila stare de degradare.

Ionel Lungu – primar Erbiceni:In momentul de fata avem trei medici de medicina familei si un cabinet de stomatologie. Ele arata rau pe afara, in interior sunt intretinute de catre cadrele medicale. In situatia in care este, medicii incearca sa isi rezolve problemele cu brio”.

De acest dispensar depind locuitorii din cele patru sate ale comunei Spinoasa, Sprânceana, Totoești.

Ionel Lungu – primar Erbiceni: „Cunosc situatia economica a noastra, a comunei, nu suntem o comuna foarte dezvoltata. Ne bazam pe finantare guvernamentala, din fonduri proprii mai putin”.

Primarul a cautat de-a lungul timpului o metoda de finantare astfel incat sa fie un singur corp de cladire, dar sa fie modern si dotat cu toate facilitatile. Noul dispensar ar urma sa fie proiectat in locul celui vechi si va detine 3 cabinete de medicina a familiei, un cabinet de stomatologie, farmacie, un cabinet de medicina interna si unul de ginecologie.

Ionel Lungu- primar Erbiceni: „In circa un an de zile speram sa apara o noua constructie care sa fie pe masura comunei. Sunt drumuri multe de Bucuresti, nopti dormite pe scarile ministerului, pana am gasit intelegere. Inca nu s-a semnat contractul, speram ca 1, 2 saptamani sa semnam contractul de finantare”.

Pe perioada in care se vor desfasura lucrarile la noul dispensar, medicii de familie isi vor desfasura in continuare activitatea medicala intr-un spatiu pus la dispozitie de primaria Erbiceni.