Dispar pensiile speciale

budai

Proiect pentru desfiintarea pensiilor speciale dupa o intalnire a ministrului Muncii, Marius Budai cu reprezentantii Bancii Mondiale.

„Se referă jalonul la trecerea pensiilor, să aibă parte de contributivitate, să aibă un stagiu minim realizat în specialitatea respectivă şi să nu mai fie nicio pensie care să depăşească venitul din timpul serviciului, adică să nu depăşească salariul”, a spus Budăi.

Acestea sunt propuneri pentru îndeplinirea jalonului din PNRR. Budai a mentionat ca pensiile militare sunt incluse in aceasta categorie.

„Din păcate, alţii au scris în PNRR termene care din punct de vedere juridic nu există în România, şi anume pensii speciale. Din cauza acelei interpretări a unui termen inexistent juridic, s-a spus foarte clar că şi pensiile militare intră acolo, asta e interpretarea Comisiei Europene. Noi am spus că pensiile militare, repet, nu sunt pensii speciale, avem foarte mulţi din militarii rezervişti care s-au încadrat, din păcate, şi la acele măsuri de sprijin pe care le-am avut în decursul acestui an”, a mentionat ministrul Muncii.