Dirijorul Voicu Enăchescu, fondatorul Corului de Cameră Preludiu, a murit la vârsta de 79 de ani

Voicu Enachescu

Marele dirijor roman Voicu Enăchescu, președinte al Asociației Naționale Corale din România, a decedat în cursul zilei de ieri la vârsta de 79 de ani. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a Operei Naționale Române din Iași.

„Cu întristare aflăm că astăzi (n.r. ieri) maestrul Voicu Enăchescu, dirijorul Corului de Cameră Preludiu, a încetat din viață.

Dirijorul Voicu Enăchescu s-a născut pe 24 mai 1943, în Brănești, Dâmbovița și a fost considerat maestru în arta corală.

A absolvit Conservatorul de Muzică Ciprian Porumbescu din București, avându-i profesori pe Zeno Vancea, Alexandru Pașcanu, Petre Crăciun și Constantin Romașcanu.

În 1972 a fondat Corul de Cameră Preludiu, devenind unul dintre cele mai apreciate grupuri muzicale din România. În cei peste 40 de ani de existența, Corul Preludiu a realizat peste 300 de înregistrări radio și tv, un disc Electrecord și trei CD-uri, peste 1500 de concerte în țară, în Europa, Asia, Statele Unite ale Americii, participări la festivaluri de referință.

Din 1991 a fost director al Centrului Național de Artă Tinerimea Română, iar din 1998, Voicu Enăchescu a fost președinte al Asociației Naționale Corale din România.

A fost căsătorit cu marea soprană Eleonora Enăchescu.

Colectivul ONRI transmite cu profund regret condoleanțe familiei.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.