Directorul unui cunoscut liceul din Iasi este acuzat de luare de mita. Ar fi facilitat transferul unui elev la alta scoala

Un dosar exploziv este instrumentat în aceste zile de DNA Iaşi, protagonistul acestuia fiind un cunoscut director al unui colegiu de elită din centrul Iaşului. Potrivit portalului Tribunalului Iaşi, acuzaţia la adresa profesorului Nistor Gheorghiţă, director al Colegiului Naţional “Vasile Alecsandri” din Iaşi, este de luare de mita. Suse judiciare spun că ar fi vorba, în fapt, de o mită pentru a facilita transferul unui elev de la o altă şcoală din Iaşi la liceul pe care Nistor Gheorghiţă îl conduce.

Directorul Nistor Gheorghiţă a stat o noapte în arest, pe data de 28 august, când i s-ar fi organizat un “flagrant delict” de luare de mită, spun aceleaşi surse judiciare. Ulterior, decizia procurorilor a fost de punere sub control judiciar, motiv pentru care el a şi fost suspendat din funcţie de către Inspectoratul Şcolar, apoi Tribunalul Iasi a admis plângerea inculpatului, pe 5 septembrie, ridicând controlul judiciar. Sunt şi unele semne de întrebare în tot acest caz, spun sursele noastre, pe motiv că plângerea ar aparţine unui părinte care lucrează în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, şi în jurul acestui caz se vorbeşte astfel şi despre o posibilă răzbunare.

Directorul: Eu cred în justiţie şi în nevinovăţia mea

Întrebat despre situaţia în care se află, directorul Nistor Gheorghiţă a refuzat să ofere detalii în apărarea sa, limitându-se la a ne spune că are încredere că justiţia va face dreptate. „Nu aş putea să comentez acţiunea DNA, pentru că este un proces în desfăşurare. Am încredere că justiţia va rezolva cât mai repede această situaţie. Eu cred în justiţie şi în nevinovăţia mea”, a declarat ieri pentru Ziarul de Iaşi profesorul Nistor Gheorghiţă, directorul Colegiului „Vasile Alecsandri”.

Referitor la situaţia creată Inspectoratul Şcolar spune că au fost aplicate măsuri de conformare, în urma notificărilor primite de la instituţiile abilitate despre situaţia directorului Nistor Gheorghiţă. Astfel, directorul a fost suspendat din funcţie pe 28 august, când inculpatul a fost pus sub control judiciar de către procurori, însă a revenit în funcţie pe 5 septembrie, când  Tribunalul Iaşi a dat o  sentinţă în caz, în urma contestaţiei făcute de inculpat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *