Directorul unei școli din județul Iași, fost consilier local, este anchetat pentru că s-a folosit de funcția sa pentru a-și ajuta soția

unnamed

Agenția Națională de Integritate a constatat un conflict de interese în ceea ce îl privește pe Simion Sorin, director al Școlii Gimnaziale Dolhești și fost Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Dolhești, Județul Iași.

În perioada exercitării mandatului de Consilier Local, a participat la deliberarea și adoptarea unor Hotărâri ale Consiliului Local al Comunei Dolhești privind un proiect finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, în cadrul căruia soția sa ocupa funcția de cadru didactic și nu a anunţat la începutul dezbaterilor interesul personal pe care îl avea în adoptarea proiectelor de hotărâre şi nu s-a abţinut de la vot. 

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni, cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către SORIN SIMION a infracțiunii de „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane‟, prevăzută de  art. 301 din Codul Penal, întrucât, în calitate de Director al Școlii Gimnaziale Dolhești a îndeplinit acte necesare implementării proiectului în cadrul căruia soția sa ocupă funcția de cadru didactic, și prin intermediul căruia aceasta a obținut un folos patrimonial.

Agenția Națională de Integritate a mai constatat în județul Iași o incopatibilitate în ceea ce îl privește pe Robert Beciu, agent la Penitenciarul Iași.

În perioada 28 aprilie 2017 – 31 iulie 2017, acesta a exercitat simultan atât funcția de agent în cadrul Penitenciarului Iași, cât și calitatea de angajat în cadrul unei societăți comerciale, atribuțiile exercitate în sectorul privat fiind în legătură directă sau indirectă cu cele exercitate în funcția publică.