Directorul DSP Iasi: „Spitalul Mobil de la Letcani, util în situații de criză!”

spital letcani

Activitatea Spitalului Mobil de la Letcani a fost extrem de utila pe perioada pandemiei, spun reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Iasi. Zeci de cazuri grave au fost transferate si tratate in aceasta unitate spitaliceasca care, in urma cu cateva luni, a intrat in conservare. Deocamdata containerele vor ramane in Letcani pentru ca mutarea lor ar costa foarte mult Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

Spitalul Mobil de la Letcani a costat aproximativ 13 milioane de euro si a fost construit pentru a asigura asistenta medicala pacientilor diagnosticati cu COVID-19. Aici, au fost transferate si tratate cele mai grave cazuri care ar fi blocat activitatea mai multor spitale din Iasi daca nu exista spitalul mobil.

Spitalul este trecut în conservare pentru că nu mai este nevoie de el. A fost util în perioada pandemiei, în perioada de vârf a valului cinci când fără acest spital nu aveam cu să ne descurcăm. Noi am avut nevoie de peste 150 de paturi de Terapie Intensivă. 56 de paturi au fost puse la dispoziție de acest spital. Fără el, ar fi trebuit să blocăm activitatea pe celelalte zone de patologii pentru că nu mai aveam loc”, a spus Vasile Cepoi, director DSP Iași.

De-a lungul timpului au existat propuneri pentru relocarea containerelor pe alt amplasament insa nu s-a luat nicio decizie in acest sens.

Astfel de spitale se folosesc în situații excepționale. Dacă l-am face să funcționeze permanent ar trebui să mutăm un alt spital acolo. Noi nu avem un deficit de paturi în afara unei epidemii sau a unei situații de război. Avem suficiente paturi și avem unde trata pacienții”, a Vasile Cepoi, director DSP Iași.

Spitalul Mobil de la Lețcani a fost construit cu fonduri de la Consiliul Județean Iași și Consiliul Județean Neamț.