Directorul companiei cu fabrică în Botoșani anunță intrarea pe piața din Polonia. Made by Society/Vagabond sunt prezenți în mai multe mall-uri din Europa

Compania cu peste 450 de angajați are propria fabrică în judeţul Botoşani, locul natal al fondatorilor brandului.

”Lupta (cu numele internaţionale – n.red.) este aproape imposibilă, dar şansa contează foarte mult. Industria de fashion este acaparată de retailerii din segmentul fast fashion şi de nume sonore. Noi am fost inspiraţi şi am ales zona medium high (cu preţuri peste medie – n.red.), unde avem şanse de creştere”, a spus Răzvan Petrescu (foto), director general Made by Society/Vagabond.

Retailerul este activ în piaţa de modă, unde are în total 23 de magazine, dintre care 20 în centre comerciale din România, două în Sofia (Bulgaria) şi unul în Londra (Marea Britanie). Compania are şi propria fabrică de confecţii în judeţul Botoşani.

Retailerul de modă Made by Society, fostul Vagabond Studio, urmează să intre pe piaţa din Polonia, cea mai dezvoltată din regiunea Europei Centrale şi de Est, primul magazin urmând a fi deschis în principalul mall din oraşul-capitală Varşovia.

„În extern suntem deja prezenţi cu magazine în Anglia – piaţă pe care am intrat acum un an – şi Bulgaria – unde avem prezenţă în principalele două malluri din Sofia. Urmează acum Polonia. Suntem aproape de semnare cu cel mai important mall din Varşovia“, spune Răzvan Petrescu, director general al Made by Society, potrivit Ziarul Financiar.

Echipa Made by Society numără în acest moment 450 de angajaţi, aceştia desfăşurându-şi activitatea în zona de retail fizic şi online, cât şi în producţie, compania având propria fabrică de confecţii în judeţul Botoşani, locul natal al fondatorilor brandului Vagabond.

Mutarea este una surprinzătoare în contextul în care, de obicei, brandurile poloneze de modă vin spre România şi se dezvoltă puternic aici. Prea puţine mărci locale trec graniţa spre această piaţă puternică şi cu o populaţie aproape dublă faţă de cea autohtonă.

În România sunt astăzi circa zece retaileri de îmbrăcăminte, încălţăminte şi echipamente sportive din Polonia, iar unii dintre ei au poziţii de forţă în piaţă, e cazul unor nume precum LPP sau CCC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *