Directorul Aeroportului Iasi cere inchiderea spatiului aerian

Sharing is caring!

Catalin Bulgariu a propus autoritatilor sa inchida toate aeroporturile din tara ca masura de preventie pentru combaterea raspandirii coronavirusului cat si din ratiuni economice.

Catalin Bulgariu – director Aeroport Iasi:Propun autoritatilor inchiderea spatiului aerian al Romaniei privind zborurile civile de pasageri pentru a preintampina cresterea riscului de coronavirus in Romania. Argumentele sunt in primul rand reducerea riscului de infestare pentru ca din partea pasagerilor nu avem cea mai buna activitate civica de a recunoaste de unde vin”.

Pe toate aeroporturile din tara sunt cazuri de romani care nu recunosc ca provin din state aflate in zona rosie.

Catalin Bulgariu – director Aeroport Iasi:Nu am avut probleme in care a trebuit sa intervina jandarmeria dar falsuri in declarative am avut mai multe si ne-am confruntat cu persoane care veneau din zona rosie care au venit pe cont propriu in mijloace de transport in alte destinatii si au venit pe Aeroportul din Iasi fiind un risc de contaminare atat a pasagerilor care veneau din zone sigure cat si a angajatilor aeroportului. Acest risc este la toate aeroporturile din Romania indiferent de cat de multe masuri de preventie am lua. Daca o persoana nu constientizeaza riscurile, poate contamina tot avionul“.

Daca la inceputul coronacrizei, sefii aeropoturilor au estimate peirderi de 40 la suta a veniturilor in luna martie pe fondul raspandirii virusului se poate ajunge la un scenario sumbru de 85-90 la suta pierderi.

Catalin Bulgariu considera ca inchiderea aeroportului poate limita cheltuielile fara a se mai produce pierderi. Momentan, numarul de pasageri a scazut pe aeroportul iesean cu jumatate. De saptamana viitoare vor fi reduse si numarul de curse interne. 

shares