Director Liceul Dimitrie Cantemir: „Te îmbrățișăm, copil drag și îți mulțumim pentru tot ce am învățat de la tine!”

rodiana 2

FUMU ANDREEA RODIANA, în vârstă de 18 ani, elevă în clasa a XII-a E, specializarea Științe Sociale, la Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir” Iași, diagnosticată cu doi ani în urmă cu tumoră malignă – sarcom pelvin cu metastaze pulmonare și metastaze osoase, a dus o luptă eroică cu boala și, de curând, a făcut pace cu Universul!

Frumoasă și talentată, inteligentă și responsabilă, plină de energie, îndrăgită și respectată de comunitatea școlară, cu o situație foarte bună la învățătură, un comportament ireproșabil, Andreea Rodiana a fost aleasă președinta Consiliului Elevilor din liceul nostru. Avea o experiență bogată în derularea proiectelor de voluntariat, colaborând cu mai multe asociații de tineri și fundații.

Pasionată de muzică, cu calități vocale excelente, a fost o prezență deosebită pe scena liceului nostru în toate spectacolele prilejuite de evenimente culturale sau caritabile! A fost aleasă “Miss Boboc” la balul generației sale. A parcurs un drum anevoios în relație cu cumplita boală dar nu s-a descurajat nicio clipă, ducând lupta până la capăt.

A învățat mereu, a venit la școală între ședințele de chimioterapie, a cântat, a luptat ca un erou, a sperat tot timpul, a crezut în forța binelui și în vindecare! Avea planuri frumoase de viitor și noi eram în rezonanță deplină cu toate ideile ei minunate…

Elevii și profesorii liceului nostru trec acum prin momente de mare tristețe, greu de stăvilit, greu de depășit. Toți ne-am mobilizat exemplar în Campania Umanitară “Împreună pentru Rodiana”, toți am iubit-o, toți am admirat-o, toți am învățat împreună cu ea și de la ea cel mai puternic exercițiu al empatiei și solidarității, toți am așteptat veștile de la spitalul din Viena, bune sau mai puțin bune, funcție de starea ei de sănătate…

Te îmbrățișăm, copil drag și îți mulțumim pentru tot ce am învățat de la tine, pentru forța ta, pentru energia ta pozitivă, pentru cântecul tău! De-acolo, de sus, să ne trimiți putere pentru a face lumea mai bună!

Anca Dimitriu, Directorul Liceului Teoretic “Dimitrie Cantemir” Iași