Director de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, vizat de DNA după ce ar fi luat bani din salariile a două femei pe care le-a ajutat să obțină posturile

Un director din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, vizat de o anchetă a DNA. El ar fi luat, timp de doi ani, bani din salariile a două angajate pe care le-ar fi ajutat la examenul de ocupare a posturilor.

„Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene are o politică de toleranţă zero faţă de fapte de corupţie. În măsura în care organele de cercetare penală ne vor solicita colaborarea în bunul mers al anchetei, avem toată deschiderea şi le vom pune la dispoziţie toate documentele care ne vor fi solicitate. Aşteptăm mai multe informaţii oficiale ca să putem dispune măsuri imediate de izolare a situaţiei şi de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare în continuarea activităţii”, se arată într-o informare a MIPE.

Procurorii DNA efectuează, vineri dimineaţa, percheziţii la locuinţa unui director executiv din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), acuzat că lua mită de la subordonaţi, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

Concret, spun sursele, directorul a ajutat două angajate să ocupe posturile, prin furnizarea subiectelor de la examen, percepând la schimb o „taxă” din salariu. Astfel, în ultimii doi ani, directorul a primit lunar de la cele două angajate o treime din salariu lor.

La locuinţa directorului au fost găsite mai multe teancuri de bani, în total 174.000 lei, 10.000 de dolari şi 11.000 de euro, dar şi mici lingouri de aur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *