Directoarea liceului din Bacău în care un elev şi-a sechestrat şi bătut doi colegi a fost demisă

colegi

Directoarea Liceului Tehnologic „Dumitru Mangeron” Bacău a fost demisă, după cazul elevului care și-a sechestrat doi colegi pe care i-a bătut.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bacău a decis eliberarea din funcţie a directoarei Liceului Tehnologic „Dumitru Mangeron” Bacău.

Demiterea directoarei vine după ce un elev de 15 ani i-a sechestrat, bătut şi umilit pe doi dintre colegii săi.

Incidentul care a avut loc în una dintre băile unităţii de învăţământ a fost filmat.

Oficialii IŞJ au constatat „cel puţin şapte situaţii de bullying”, dintre care unele nu au fost raportate de către conducerea şcolii şi au conchis că acestea s-au produs în contextul „unui act managerial cu carenţe, cu breşe procedurale care au permis ca elevii să fie expuşi bullyingului şi violenţei”.

„Cercetările realizate la Liceul Mangeron au arătat existenţa a cel puţin şapte situaţii de bullying şi violenţă între elevi începând din octombrie 2022, fapte cunoscute de conducerea unităţii de învăţământ, unele nefiind transmise către ISJ Bacău. Verificările inspectorilor şcolari au scos de asemenea la iveală „deficienţe manageriale ce privesc lipsa, respectiv incompleta sau greşita realizare a documentelor şcolare; ineficienţă în coordonarea activităţii din şcoală; permiterea creării unui climat nesigur pentru elevi”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, citat de news.ro.

Ancheta internă a mai constatat că directoarea liceului nu a făcut o prioritate din rezolvarea conflictelor şi nici nu a intervenit pentru a-i proteja pe elevii cu cerinţe educaţionale speciale.

„Ţinând cont de gravitatea constatărilor, Consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău a votat, astăzi, 10.02.2023, eliberarea din funcţie a doamnei director de la Liceul Tehnologic Dumitru Mangeron Bacău. Aceasta decizie survine unui act managerial cu carenţe, cu breşe procedurale care au permis ca elevii să fie expuşi bullyingului şi violenţei”, a transmis IŞJ Bacău.

Un incident grav a avut loc, în ianuarie, la un liceu din Bacău, unde un elev din clasa a IX-a a fost filmat în timp ce agresa doi colegi, în toaleta școlii. După ce imaginile au ajuns pe reţelele sociale, poliția a deschis o anchetă

La acel moment, elevul în vârstă de 15 ani care și-a umilit doi colegi a fost reţinut de poliţişti pentru 24 ore.