Direcții noi de dezvoltare pentru perioada 2021-2027

ADR

Strategia de “Specializare Inteligenta a Regiunii Nord-Est” reprezinta harta pe care se vor aseza urmatorele directii de Dezvoltare pentru perioada 2021-2027. Evenimentul a reunit zeci de reprezentanti ai mediului academic, privat si ai societatii civile, pentru a dezbate proiectele pentru urmatorii ani.

Evenimentele de astazi se adreseaza pe de o parte, mediului academic, mediului de cercetare, celor care vor beneficia in principal de viitoarele programe de finantare ale Uniunii Europene. Vorbeam mai devreme de obiectivul unu, de politici in general in zona de competivitate, deci firme private, oameni din cercetare, studenti, viitori antreprenori.„, a declarat Vasile Asandei, director general ADR Nord- Est.

In urmatorul exercitiu financiar vor exista 8 programe regionale dedicate fiecarei zone din tara. Pe langa specializarea inteligenta inceputa inca de acum 7 ani, se urmaresc noi proiecte precum, inovarea tehnologica, orientarea catre antreprenori si atragerea de investitii private in regiune.

Exista mai multe preocupari in zona de antreprenoriat in Romania si mai multe programe de finantare, insa daca nu alocam sucient pregatirii si indrumarii tinerilor, daca nu acceptam ideea ca nu toate planurile de afaceri si nu toate ideile sunt de success, daca nu ne uitam catre viitor si nu invatam de la partenerii nostri din lumea intreaga este foarte in voga aceasta tendinta acum, nu prea avem sanse sa ne dezvoltam.„, a declarat Vasile Asandei, director general ADR Nord- Est.

Reprezentantul Bancii Mondiale, Andrea dall’Olio, a prezentat planul de actiune ale programului de asistenta tehnica pe care il desfasoara in regiune.

„Ceea ce am facut in ultima vreme in regiune a fost sa lucram cu universitatile si sa le ajutam sa isi aduca mai aproape de piata produsele pe care le dezvolta. Stim ca avem de-a face cu universitati de top in aceasta regiune. Pe de alta vrem sa ajutam companiile sa intre in contact cu cercetatorii din regiune si sa profie cat mai mul de ceea ce se produce acolo. In aceasta privinta avem mai multe activitati derulate in regiune.„, a declarat Andrea dall’Olio, World Bank Group.