Directia Silvica Iasi si Agentia de Protectia Mediului Iasi, chemate in instanta din cauza defrisarilor de la Dobrovat

Sharing is caring!

Agent Green a depus o actiune in instanta, la Tribunalul Bucuresti din cauza defrisarilor de la Dobrovat. Directia Silvica Iasi, Agentia de Protectia Mediului Iasi, Directia Silvica Lunca Cetatuii si Directia Silvica Lunca Cetatuii au calitatea de “parat” in acest dosar.

ONG-ul spera sa obtina suspendarea unei decizii a Directiei Silvice Iasi prin care s-au efectuat taieri in cele doua ocoale silvice. “Amenajamentele silvice nu prevăd care sunt parcelele unde marcarea arborilor este interzisă și în ce perioade, astfel încât amenajamentele silvice au fost în mod nelegal avizate”, se sustine in actiunea deschisa de Agent Green. Primul termen in acest dosar este programat pe 11 iunie.

Un dosar penal  pentru săvârșirea infracțiunilor de „tăieri fără drept de arbori și furt de arbori” se afla in lucru la IPJ Iasi. Dosarul se află la Serviciul de Ordine Publică iar la finalul cercetarilor va fi inaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași.

Pe 10 aprilie, ministrul Mediului a sustinut ca informatiile trunchiate despre padurea Dobrovat au invadat mediul online. Costel Alexe a anuntat ca Directia Silvica a intervenit pe o suprafata de 3,5 hectare dintr-un total de 10.000 hectare. De asemenea, ministrul a precizat ca toate lucrările silvice din pădurea Dobrovăţ – Bârnova au fost aprobate in 2019. Pentru anul in curs sunt prevăzute exploatări de 33.836 metri cubi, conform legislaţiei.

shares