Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a aplicat o amendă de 6.000 de lei unui magazin

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a aplicat o amendă de 6.000 de lei unui magazin Lidl din cartierul Micro 13 B, din municipiul Galaţi, dupa ce inspectorii au constatat ca angajaţii depozitau materialele reciclate (PET-urile dar şi deşeurile din sticlă, colectate la dispozitivele de colectare selectivă SGR, din parcarea supermaketului) în interiorul magazinului, printre rafturile cu produse alimentare, expuse la vânzare.

Potrivit reprezentanţilor DSP Galaţi, acţiunea de verificare a inspectorilor de sănătate a vizat patru supermaketuri din municipiul Galaţi, respectiv, Carrefour Express, Kaufland, Supeco şi Lidl, însa doar la acesta din urmă au fost găsite deficiente grave.

Acţiunea a vizat verificarea respectării normelor igienico-sanitare cu privire la modul de colectare, depozitare temporară şi eliminare a tuturor tipurilor de deşeuri provenite din unitate. De asemenea, inspectorii au verificat inclusiv modul de colectare şi depozitare a deşeurilor reciclabile de la populaţie prin sistemul automat din exteriorul hipermarketului.

În acest din urma aspect s-a constatat deficienţe privind depozitarea temporară a deşeurilor reciclabile până la eliminare, acestea fiind depozitate în mare măsură direct în spaţiile de desfacere din magazin, întrucât spaţiul de depozitare al unităţii este limitat. Pentru această problemă, inspectorii DSP au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 6000 de lei, dându-se şi recomandarea de a se respecta circuitele de aprovizionare a produselor alimentare/nonalimentare şi, separat, de depozitare a deşeurilor, conform legislaţiei în domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *