Diplomele româneşti de asistent medical generalist, obţinute înainte de aderare, vor fi recunoscute în statele UE

Diplomele româneşti de asistent medical generalist, obţinute înainte de aderare, vor fi recunoscute în statele UE. Ce transmite Ministerul Educației?

Dispolmele românești de asisten medical, recunoscute în UE

Statele din Uniunea Europeană vor recunoaşte automat diplomele româneşti de asistent medical generalist obţinute înainte de aderarea României la UE pentru cei care au urmat programul de revalorizare organizat în scopul alinierii la criteriile minime de formare prevăzute de Comisia Europeană, a informat Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educaţiei, relatează Agenția de presă Rador, care citează București FM.

Citește și: Seful diplomatiei europene a anuntat ca UE a antrenat 40.000 de soldați ucraineni și a furnizat arme în valoare de 30 miliarde de euro până acum

Potrivit CNRED, în urma demersurilor susţinute pe lângă Comisia Europeană de către autorităţile române, instituţiile UE au modificat legislaţia europeană existentă privind recunoaşterea calificărilor profesionale astfel încât asistenţii medicali generalişti care au urmat programul de revalorizare începând cu 2014 până în 2020 să poată dobândi, în oricare din statele membre ale UE, recunoaşterea diplomelor şi certificatelor pe care le-au obţinut în România înainte de data aderării.

De la momentul intrării în vigoare a Directivei (UE) 2024/505, statele membre trebuie să adopte, într-un an, normele naţionale de transpunere pentru a implementa efectiv dispoziţiile acesteia.

Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *