Dinamo, cel mai slab debut din ultimii 54 ani. Iasul, cel mai bun inceput din istorie

mihai teja

Suparare mare in tabara „cainilor rosii” dupa infrangerea de la Iasi. Secundul lui Dinamo, Sebastian Moga si-a desfiintat jucatorii in timp ce portarul Catalin Straton era debusolat dupa jocul modest al echipei. In tabara gazdelor, Mihai Teja vrea ca jucatorii lui sa ramana cu picioarele pe pamant.

Sebastian Moga (antrenor secund Dinamo Bucuresti): “„Nu am arătat a echipă astăzi. Nu am arătat ceea ce vrem noi, ceea ce se vrea, suntem totuşi Dinamo. Am părut o echipă debusolată. Chiar dacă am jucat cu doi atacanţi, nu am avut ocazii de gol. Păcat, păcat! Nu am venit cu centrări, nu am câştigat un duel unu la unu, nu am câştigat mingea a doua. Păcat! Am venit cu speranţe mari, mai ales că am venit cu un moral bun, dar nu am avut nici atitudine… Se simte lipsa lui Nistor, a lui Mrzljak, se simte lipsa tuturor jucătorilor care sunt accidentaţi. Cu siguranţă este cel mai slab start de campionat din istorie, cu părere de rău. Sunt sigur că odată cu revenirea lui Eugen o să fie altceva, o să arate altfel echipa. Singurul lucru îmbucurător, faptul că am terminat jocul cu 5 jucători sub 21 de ani. Multe plusuri nu am avut la acest meci. Urmează meciul cu Chindia, o să ne pregătim la antrenament cum am făcut şi până acum, dar dacă nu ne schimbăm atitudinea, dacă fiecare jucător nu încearcă mai mult, nu munceşte mai mult şi la antrenamente, este greu”.

Mihai Teja (antrenor Poli Iasi): „”Suntem bucuroşi că am câştigat, mai ales în faţa lui Dinamo, o echipă de tradiţie, o echipă cu o istorie în spate şi felicit jucătorii pentru că au făcut un meci bun. Şi-au dorit foarte mult să câştige, le mulţumesc şi suporterilor care au venit într-un număr mult mai mare să ne vadă şi mă bucur dacă au plecat fericiţi de aici. Îmi doresc să creştem de la meci la meci mai mult în joc şi să continuăm cu rezultatele acestea. Până acum e bine, eu sper ca jucătorii, suporterii să rămână cu picioarele de pământ, pentru că încă nu am făcut nimic. Au trecut abia patru etape, mai e mult până departe şi suntem într-o formă bună, ceea ce ne dă încredere şi moral, dar mai e foarte mult de muncă…Dacă ar fi şi stabilitate financiară, ar fi foarte bine. Ar fi un echilibru şi atunci lucrurile ar fi altfel. De la preşedinte avem tot mai multe detalii că situaţia se va îmbunătăţi. (Revanşă personală cu FCSB?) Nu, nici cu FCSB, nici cu Dinamo. Sunt echipe mari, sunt echipe puternice, nu am nicio revanşă. Revanşa mea este munca, am venit să muncesc cu plăcere aici şi sper ca lucrurile să meargă bine în continuare. Cu siguranţă va veni şi o vreme în care vom pierde, va veni o perioadă destul de grea şi atunci trebuie să fim echilibraţi, aşa cum suntem acum”

Declaratii jucatori:

Cosmin Frasinescu (Poli Iasi): “Am reusit sa profitam de probleme celor de la Dinamo, traversam o perioada buna si speram sa o tinem tot asa. Pe primul loc suntem doar momentan, speram sa facem un campionat bun pana la final”.

Catalin Straton (Dinamo Bucuresti): „Ţin să-i felicit pe cei de la Iaşi pentru jocul pe care l-au prestat. Referitor la noi, sincer nici nu ştiu ce să spun. Sunt atât de supărat, pur şi simplu în vine să plâng de situaţia în care ne aflăm. Suntem cu toţii vinovaţi, nu ne rămâne decât să mergem înainte, să muncim şi să trebuie să începem să câştigăm. Cred că la noi este o problemă. Cred că oricine intră în momentul ăsta, are o problemă. Trebuie să strângem rândurile, să ne ajutăm reciproc şi doar munca ne poate salva în momentul de faţă. Am început dezastruos acest campionat. În afară de victoria cu Clinceni care, să fim serioşi, ne-am chinuit şi cu ei. La 2-2 au avut şansa să facă 3-2. Dacă marcau, era complicat. Pur şi simplu nu ştiu ce se întâmplă”.