Din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu gripă, Spitalul de Boli Infecțioase din Iași suspendă programul de vizite

spitalu de boli infectioase sf parasche

Institutul Național de Sănătate Publică e așteptat să anunțe joi noile date privind cazurile de gripă înregistrate la nivel național. În funcție de aceste cifre autoritățile ar putea declara epidemie de gripă caz în care vor fi introduse unele restricții la nivelul unităților sanitare precum circuite separate pentru bolnavi sau măsuri de protecție atât pentru personalul medical cât și pentru pacienți. 

Din cauza numărului mare de îmbolnăviri unele spitale deja au decis suspendarea programului de vizită.

Măsura va fi în vigoare de vineri la spitalul de boli infecțioase Sfânta Parascheva din Iași.

„În Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ” Sf. Parascheva” Iași avem toate resursele necesare, din punct de vedere al personalului, medicației, al serviiciilor necesare pentru a îngriji în cele mai bune condiții pacienții care dezvoltă aceste afecțiuni. În plus luăm toate măsurile pentru protejarea acestora. De aceea, în următoare perioadă, începând cu data de 06.01.2023, se suspendă programul de vizită al aparținătorilor. Rudele, apropiații pot lua legătura cu persoanele dragi vorbind cu aceștia la telefonul personal iar pentru relații despre starea de sănătate a pacienților sunând la numărul de telefon al spitalului urmat de interiorul pavilionulu unde aceștia au fost internați. Știm că atât pacienții cât și aparținătorii doresc să își vadă persoanele dragi însă am luat această decizie pentru a evita răspândirea afecțiunilor virale care au un grad mare de contagiozitate. Această măsură temporară se aplică pe fondul de risc epidemiologic determinat de creșterea accelerată a numărului de cazuri cu infecții de căi respiratării: gripă, virus respirator sincițial, Covid-19, cât și alte boli infectocontagioase.” a declarat Florin Roșu, manager Spital de Boli Infecțioase Iași.

În acest moment, în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ” Sf. Parascheva” Iași sunt îngrijiți 98 de pacienți cu afecțiuni virale ale aparatului respirator dintre care 22 sunt copii.