Din 9 septembrie, traseul 23 leaga Miroslava de Podu Ros

  • Traseul 23 a fost prelungit până la sediul Primăriei Miroslava, în urma unei decizii a Primăriei Municipiului Iași.
  • Primele autobuze ale CTP Iași vor începe să circule pe această rută din 9 septembrie 2019, ora 05:00, din 30 în 30 de minute.   

Locuitorii comunei Miroslava vor beneficia de transport în comun oferit de către Compania de Transport Public Iași, începând de luni, 9 septembrie, în urma deciziei Primăriei Municipiului Iași. Parcursul noului traseu 23 va fi Podu-Roș – Pod Nicolina – Tudor Neculai – Șos. Voinești – Centrul Maternal Maternus – Complex Sun City – Str. Viilor – Str. Constantin Langa – Primăria Miroslava și retur.

Autobuzele vor circula autobuze din 30 în 30 de minute. Prima cursă, în fiecare zi, va fi la ora 05:00, din Stația Primăria Miroslava, iar cea de la capătul de linie din Podu-Roș va fi la ora 05:30. De asemenea, ultima cursă cu plecare din Podu-Roș va fi la ora 22:00, iar de la Miroslava, la 22:30.

Pe traseul 23 vor fi folosite titluri de călătorie pentru zonele 1 și 2, iar stația de delimitare zonală este Str. Viilor. Tariful unui bilet cu o călătorie (valabil 120 de minute de la momentul compostării), în zona 1, este de 2,5 lei, al celui pentru pentru ambele zone, 3,5 lei, al abonamentului unic, cu valabilitate de 30 de zile, pentru zona 1, este de 80 de lei, iar al celui pentru ambele zone, 110 lei.

Elevii și studenții care urmează cursurile unei instituții de învățământ din municipiul Iași beneficiază de titluri de călătorie cu preț redus (50%). Până la înființarea unui dispecerat la capătul de linie din Miroslava, titlurile de călătorie clasice pot fi achiziționate de la orice tonetă CTP Iași din municipiul Iași.

Însă, utilizatorii care dețin un card bancar pot achiziționa titluri de călătorie la preț întreg chiar din mijlocul de transport, prin intermediul aplicației 24pay (este necesară scanarea codului QR din autobuz) ori al POS-urilor amplasate în fiecare vehicul. Elevii și studenții care urmează cursurile unei instituții de învățământ din municipiul Iași beneficiază de titluri de călătorie cu preț redus (50%).

Intervalul de urmărire între unitățile de transport, estimat la 30 de minute, poate varia, în funcție de condițiile de trafic.