Din 2023, incepe constructia Spitalului Regional Iasi

regional

Senatul a aprobat, in calitate de camera decizionala contractul de finantare pentru Spitalul Regional de Urgenta Iasi. Acesta are o valoare de 250 de milioane euro. Noul Spital Regional de Urgență Iași va înlocui infrastructura invechita si fragmentata a Spitalului Clinic Județean de Urgență Iași

Ministerul Sănătății este responsabil pentru implementarea acestui proiect la Iasi. Acesta va fi organizat pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite și va avea 850 de paturi de spitalizare continua, 60 de paturi de urgenta, 45 de paturi pentru spitalizare de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 de sali de operație, servicii avansate de imagistică, radiologie interventională, endoscopie, cardiologie intervențională, neurostiinte.

Petru Movilă, city manager Iași: „Senatul astăzi, ca și cameră decizională a votat proiectul de lege prin care se aprobă contractul de împrumut pe care Guvernul României la realizat în aprilie 2021, pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Iași. Este vorba despre 250 de milioane de euro, împruimut pe care Guvernul l-a semnat cu Banca Europeană de Investiții și acești bani vor fi alocați integral pentru construcția SRU Iași, cel mai avansat proiect dintre Spitalele Regionale. În regiunea de Nord-Est sunt aproximativ 4 milioane de de români care locuiesc în această zonă, iar Spitalul Regional va veni să crească șansele tuturor la asistență medicală de urgență specializată”.

Primăria municipiului Iași are responsabilitatea finanțării și realizării căilor de acces și a rețelelor de utilități: apă, canalizare, gaz și energie electrică. Se estimează că la începutul anului 2023 va incepe construcția efectivă.