DIICOT Iasi a retinut un barbat pentru trafic de minori

Procurorii DIICOT Iasi au dispus reținerea unui barbat, într-o cauză penală vizând săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și pornografie infantilă.

Din actele de urmărire penală efectuate a reieșit că, în perioada septembrie- noiembrie 2023,  acesta a recrutat și  exploatat o minora de 16 ani prin obligarea la practicarea prostituției, profitând  de vârsta fragedă, condițiile precare de trai  și absența suportului familial.

Inculpatul a transportat victima în diverse locații din județul Iași, situate preponderant în mediul rural,  la clienții identificați prin intermediul unor anunțuri  postate pe diverse site-uri, însușindu-și aproape în integralitate banii obținuți din activitatea infracțională.

CITESTE SI: Dealer de droguri arestat pentru o luna dupa ce a fost prins de procurorii DIICOT Iasi cu 1,4 kilograme de canabis

De asemenea, în aceeași perioadă, inculpatul a produs și procurat  de la persoana vătămată minoră, materiale în care era înfățișată în ipostaze sexuale explicite, pe care le-a  stocat în  telefonul său mobil și ulterior le-a distribuit altor persoane folosind același sistem informatic. 

În urma efectuării percheziției domiciliare  au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă. Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul  Tribunalului Iași cu propunerea de  arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *