DIICOT Iasi a retinut 3 persoane pentru trafic de droguri

Procurorii DIICOT Iasi au dispus reținerea a trei inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea, fără autorizaţie eliberată în condiţiile legii, de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive,  trafic de droguri de mare risc, în formă continuată și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit faptul că, în perioada martie-mai 2024, aceștia au procurat, deținut, transportat, intermediat și comercializat direct substanțe psihoactive către consumatori de pe raza județului Iași.

Cercetările efectuate au reliefat că unul dintre inculpați a deținut și comercializat, în mod repetat, cantități de droguri de mare risc (metamfetamină), cu suma de 200 lei. De asemenea, pe parcursul investigațiilor efectuate, acesta a fost depistat în trafic pe raza municipiului Iași în timp ce conducea un autoturism, având acest drept suspendat.

Au fost puse în aplicare mandate de percheziție la domiciliile inculpaților, fiind identificate și ridicate cantități de substanțe psihoactive (2 MMC) și droguri de risc (rezină de canabis),  obiecte purtând urme de substanță (MDMA, cocaină,  metamfetamină şi 2-MMC), grindere și cântare electronice de mare precizie, precum și alte mijloace de probă.

În cursul aceleași zile,  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *