DIICOT Iasi a destructurat o retea de proxeneti

DIICOT Iasi a destructurat o retea de proxeneti. Procurorii au dispus reținerea a trei inculpați și măsura controlului judiciar față de un al patrulea, cercetați într-o cauză penală vizând săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și complicitate la această infracțiune.

DIICOT Iasi a destructurat o retea de proxeneti

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că în lunile decembrie 2023 și februarie 2024, doi dintre inculpați au recrutat două persoane vătămate minore (17 ani) pe care, cu sprijinul celorlalți inculpați, le-au obligat să practice prostituția în folosul lor.

CITESTE SI: Traficant de droguri din Iasi agresat de rudele unui consumator

În acest scop victimele minore au fost transportate în municipiile Iași și Suceava, în diverse locații închiriate în regim hotelier unde au fost obligate să întrețină relații sexuale cu diverși clienți racolați de inculpați , aceștia însușindu-și sumele de bani obținute din activitatea infracțională.

Perchezițiile domiciliare efectuate au condus la identificarea și ridicarea mai multor mijloace de probă utile cauzei.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a inculpaților reținuți.

Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *