DIICOT București- Bărbat reținut pentru trafic de droguri

WhatsApp Image 2022-03-18 at 10.01.15

La data de 17.03.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în stare de recidivă.

Măsura a fost dispusă după ce, la aceeași dată, a fost efectuată o percheziție domiciliară pe raza municipiului București, în urma căreia au fost descoperite și ridicate un număr total de 16 de plante de canabis și cantitatea de aproximativ 6,5 kilograme canabis. De asemenea, în locuința percheziționată a fost identificată o instalație improvizată pentru culturi indoor.
În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2022, inculpatul a înființat și întreținut, fără drept, o cultură de canabis, a cules și deținut în vederea comercializării fragmente de plante de canabis și canabis.
În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul B.C.C.O. București.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.