DIICOT a făcut 87 de perechiziții domiciliare la persoane bănuite de trafic de minori, trafic de persoane și pornografie infantilă

În cadrul acțiunii pentru combaterea grupărilor de criminalitate organizată, unul dintre obiectivele principale este combaterea fenomenului de trafic de persoane și de minori și exploatare a persoanelor vulnerabile. În acest scop, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. împreună cu Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 9 acțiuni operative.

În cadrul acestora, procurorii D.I.I.C.O.T. și ofițerii de poliție judiciară efectuează un număr de 87 de percheziții domiciliare și pun în executare 152 de mandate de aducere.

Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal și, nu în ultimul rând, identificarea și protejarea victimelor unor astfel de infracțiuni.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.
În cadrul audierilor, persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!