DIICOT a descoperit peste 200 kilograme de canabis în urma a două percheziții domiciliare. Plantele cultivate ajungeau și la doi metri înălțime

1

Ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a 2 inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a stabilit faptul că, pe parcursul anului 2022, inculpații au înfiinţat și întreținut o cultură de canabis, pe un teren situat în extravilanul unei comune din județul Caraș-Severin, într-o locație izolată și greu accesibilă, înconjurată de pădure. În vederea realizării activității infracționale inculpații au procurat semințe de canabis din Spania, au amenajat instalaţii de irigare prin picurare şi au folosit diferiţi fertilizatori în vederea dezvoltării rapide a plantelor de canabis.

Inculpații foloseau pentru prelucrarea şi porționarea canabisului, destinat distribuției, un adăpost aflat în apropierea plantaţiei.

Drogurile obținute in această modalitate erau comercializate consumatorilor de pe raza județelor Caraş-Severin, Timiș și Gorj.

În urma celor două percheziții domiciliare efectuate ieri pe raza județului Caras-Severin, a fost identificată și indisponibilizată cultura outdoor formată din 97 de plante de canabis în diferite stadii de vegetație, cu înălțimi cuprinse între unu și doi metri, în cantitate totală de peste 150 kilograme masă verde brută.

De asemenea, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor cantitățile de peste 50 de kilograme muguri de canabis masă verde uscată și aproximativ 5 grame de cocaină, un aparat de vidare a pungilor, un generator de curent, o suflantă cu aer cald, o instalaţie cu sisteme de irigare, o pompă de stropit plante, un grinder, 3 cântare de precizie și mai multe telefoane mobile.

În cursul zilei de astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost realizată cu Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, Inspectoratului Județean de Poliţie Caraș-Severin și Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul inspectoratului General al Poliției Române.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.