DIGI intra puternic pe piata de telecomunicatii din Belgia

Operatorul român de telecomunicații DIGI Communications lansează operațiuni în Belgia în parteneriat cu Citymesh (parte a grupului IT Cegeka), serviciile de telefonie mobilă fiind pentru început furnizate parțial prin rețeaua operatorului local Proximus.

DIGI Belgium declară că intenționează să „agite piața” încă de la început, combinând prețuri corecte cu o rețea de încredere și servicii pentru clienți de calitate. Pachetul de servicii oferite se va potrivi cu cele ale actualilor operatori Proximus, Orange și Telenet/Base: voce și date mobile, internet prin fibră și televiziune digitală.

Digi a câștigat drepturile de utilizare a unor frecvențe din spectrul mobil prin asocierea cu Citymesh NV în 2022, ca urmare a participării la licitația organizată de Institutul Belgian pentru Servicii Poștale și Telecomunicații (BIPT).

Citymesh oferă servicii de telecomunicații în Belgia: servicii de internet, mobil și fix, adaptate clienților business (B2B).

Pentru a furniza servicii de telecomunicații mobile, DIGI a încheiat un acord cu Proximus care îi permite să închirieze o parte din rețea pentru cinci ani până când va putea avea propria infrastructură pe care o va dezvolta în paralel. Operatorul român plănuiește să acopere cu antene proprii (pentru a acoperi suprafața Belgiei sunt necesare aproximativ 4.500) 30% din populația țării până la sfârșitul lui 2025 și 99,8% până la sfârșitul lui 2030.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *