Diferite tipuri de boabe de cafea și caracteristicile lor

cafea2

Cafeaua, această licoare magică ce ne salvează din momentele de oboseală, acest liant al relațiilor între oameni, este o băutura care ne atrage prin parfumul și gustul ei.
Cafeaua există în viețile noastre de mai bine de 1500 de ani. Se spune că ar fi una dintre cele mai vechi băuturi din istoria omenirii. Atât de mult încât cafeaua este cultivată în aproximativ 70 de țări. În ultimii ani, interesul pentru cafea a crescut la nivel global. Însă v-ați întrebat vreodată, în timp ce savurați o cafea și poate profitând de un bonus casino fara depunere, ce beți cu adevărat? Știți câte tipuri de boabe de
cafea există și care sunt caracteristicile acestora? Încercăm să vă oferim răspuns la aceste întrebări în continuarea acestui articol.

În primul rând, există 3 tipuri principale de boabe de cafea. Numele acestor boabe de cafea sunt Robusta, Liberica și Arabica. Aceste tipuri de boabe de cafea capătă arome diferite în timp ce sunt cultivate, recoltate și procesate.

Liberica: Liberica este un tip de cafea cu randament redus în comparație cu Arabica și Robusta.

Robusta: Acest tip de cafea, care conține cu 2,5% mai multă cofeină decât alte tipuri, are un gust destul de puternic.

Arabica: Acest tip de cafea cu un nivel scăzut de cofeină și un gust mai fin este aromat și delicios. 80% din cafeaua din lume este produsă din aceste tipuri de boabe.

Am aflat care sunt tipurile de boabe de cafea, dar hai să vedem și care sunt caracteristicile lor în funcție de țări.Zeci de factori, cum ar fi temperatura și înălțimea, afectează aroma boabelor de cafea.

Vietnam – Robusta

În Vietnam, oamenii preferă boabele de cafea Robusta cu un gust puternic. De fapt, se poate spune că Vietnamul este țara natală a Robustei. Vietnamul este printre cei mai importanți exportatori de cafea din lume.

Columbia – Arabica

Columbia, care revendică o cotă importantă din producția de cafea la nivel global cu 810.000.000 kg pe an, este chiar în urma Braziliei în ceea ce privește gustulcu boabele de cafea Arabica. Printre tipurile de cafea delicioase din Columbia se numără Extra și Supremo.

Brazilia – Arabica

După cum știți, Brazilia este una dintre cele mai importante țări producătoare de cafea. În Brazilia, se produc anual peste 2.7 milioane de tone de cafea. Printre motivele pentru care cafeaua cultivată în Brazilia este atât de gustoasă se numără zonele largi de producție și calitatea premium a produsului. Cafeaua produsă în Brazilia este adesea preferată pentru că are o aciditate scăzută.

Etiopia – Arabica

Cultura cafelei din Etiopia datează din anii 800 d.Hr. Chiar și descoperirile istorice arată că patria cafelei este Etiopia. Potrivit unui zvon, caprele care mâncau boabe de cafea în antichitate erau observate de derviși. Iar dervișii au fiert sucul fructelor pe care le-au mâncat caprele și l-au băut. Etiopia, care produce 384.000.000 kg de cafea pe an, are arbori de cafea apreciați care produc cafea delicioasă.

Indonezia – Robusta și Arabica

Indonezia, despre care auzim frecvent că este asociată cu diferite tipuri de cafea interesante, produce 660.000.000 kg de cafea pe an. Deși calitatea și gustul este mai slab în comparație cu Brazilia și Columbia, Indonezia joacă un loc important în producția globală de cafea.

Uganda – Arabica & Robusta

Cafeaua ugandeză seamănă cu cafeaua africană în ceea ce privește aroma și aciditatea asemănătoare vinului. Dar nu este la fel de populară precum cafeaua din Etiopia. Cea mai mare parte din cafeaua produsă este exportată, ceea ce contribuie semnificativ la economie. Printre tipurile importante de cafea produse în Uganda se numără Bugishu.

În concluzie, data viitoare când mai savurați cafeaua, căutați să aflați mai multe despre ceea ce beți. Și nu ezitați să încercați mereu alte tipuri de cafea.