Diana Bulimar și Asociația Curtea Veche, donație de carte în județul Iași

Asociatia Curtea Veche_1

Donațiile de carte din cadrul programului național de lectură „Cărțile copilăriei”, inițiat de Asociația Curtea Veche, revin în județul Iași. Marți, 11 iunie, reprezentanții Asociației Curtea Veche și gimnasta Diana Bulimar, cu sprijinul companiilor Azomureș și Ameropa Grains, se vor întâlni cu elevii din localitatea Vlădeni, cărora le vor oferi marile titluri din literatura universală repovestite pe înțelesul celor mici.

Diana Bulimar, dublă campioană europeană la gimnastică artistică și una dintre cele mai tinere concurente la Exatlon, le va oferi copiilor prezenți la eveniment sfaturi și idei din experiența proprie despre importanța lecturii pentru dezvoltare personală, motivație și o carieră de succes.

Acțiunea, cu începere de la ora 11.00, face parte dintr-un proiect amplu inițiat de Asociația Curtea Veche în cadrul programului național de lectură “Cărțile copilăriei” și desfășurat în comunitățile agricole în parteneriat cu Azomureș, cel mai important producător de îngrășăminte minerale din România.

„Suntem conștienți că acțiunile pe care le derulăm în cadrul acestui program nu sunt în zadar, chiar dacă la prima vedere reprezintă o picătură într-un ocean. Ne bucurăm că am reușit să aducem alături de noi încă o companie din grupul Ameropa România în acțiunea din județul Călărași, o dovadă că educația reprezintă pentru noi o prioritate. Zonele rurale își pot găsi resurse de dezvoltare chiar și în paginile unei cărți dăruite unui elev, atâta vreme cât întreaga comunitate înțelege că educația reprezintă o șansă la o viață mai bună.” afirmă domnul Ovidiu Maior, purtător de cuvânt, Azomureș.

„Intenția implicării Ameropa Grains în acest proiect privește creșterea interesului copiilor din mediile rurale ale României către școală și către actul educativ, ridicând nivelul prezenței copiilor și ajutând, astfel, promovabilitatea școlară. Salutăm demersul celor de la Asociației Curtea Veche și ne încântă faptul că am găsit în ei, alături de colegii noștri de la Azomureș, parteneriatul pe care îl căutăm în toate proiectele noastre ale căror scop fundamental este orientat către interesul copiilor.” declară reprezentantul Sorin Belu, Input business manager Ameropa Grains.