DGASPC Neamț, în topul asistenței sociale din România

Eugen Simion si Mirela Negrus

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț s-a aflat și anul acesta în topul național al profesiei,obținând prin intermediul asistentului social Eugen Simion, unul dintre premiileimportante acordate de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România (CNASR).

Marţi, 15 martie, la Ateneul Român s-a desfăşurat cea de-a VIII-a ediţie a Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială, a cărei gazdă a fost Andreea Marin. Evenimentul a reunit elita profesioniștilor din țară și a avut scopul de amarca Ziua Mondială a Asistenței Sociale celebrată anual pe 15 martie, dar și de arecunoaște meritele celor mai valoroși asistenți sociali din România care, pe parcursul ultimilor doi ani, au avut o contribuție remarcabilă în domeniu.

Eugen Simion, șeful Serviciului pentru Copilul Maltratat din cadrul DGASPC Neamț, a fost unul dintre marii câștigători ai serii, obținând premiul „Asistentul Social al perioadei 2020-2021 pentru aportul valoros, constant șieficient adus la dezvoltarea Asistenței Sociale și la promovarea profesiei de Asistent Social în România”.

Totodată, din juriul format din reputați specialiști ce au avut misiunea de astabili ierarhia câștigătorilor a făcut parte și Diana Lungu, asistent social în cadrul Complexului de Servicii Romanița Roman, din structura DGASPC Neamț. Aceasta a fost desemnată în cadrul Galei Excelenței din 2021 drept cel mai bun asistentsocial din România.

„Premiile obținute de colegii noștri în ultimii ani reprezintă expresia cea maielocventă a întregii activități de asistență socială din județul Neamț. Sunt dovada că avem colegi profesioniști, implicați și dedicați. Știam acest lucru dar estefoarte onorant atunci când recunoașterea vine din partea unor specialiștiimparțiali care atestă indubitabil calitatea resursei umane. Suntem mândri deasistenții sociali nemțeni și le mulțumim tuturor pentru eforturile depuse șipentru că, datorită lor, lumea este puțin mai bună“, a spus Mirela Negruș, director general adjunct al DGASPC Neamț și președintele Sucursalei Neamț a CNASR.