Dezvoltarea aeroportului Iasi, in executie

Sharing is caring!

Aeroportul International Iasi va prinde o noua forma. Master planul aerogarii prezinta, noile extinderi privind infrastructura . Valoarea estimata pentru atribuirea contractului de intocmire a Master Planului, cat si a studiului de fezabilitate este estimata la 3,4 milioane de lei.

“Dezvoltarea aeroportului Iasi intra in faza de executie acum. Discutam
despre finalul licitatiei la master plan, banii sunt prevazuti in buget din fondul
de dezvoltare al Aeroportuli si speram ca in conformitate cu caietul de sarcini, sunt maxim 3 luni pentru master plan si maxim 6 luni pentru studiul de fezabilitate, care sa integreze toate posibilele scenarii care exista astazi pe aeroportul Iasi.”, a declarat Catalin Bulgariu, directorul Aerportului International Iasi.

Proiectul de exitndere a platformei Aerportului se afla si ea in faza de licitatie: “Platforma este si ea in faza de licitatie, in faza finala, speram sa inchidem licitatia in noiembrie si daca nu sunt contestatii, in 6 luni de zile sa avem finalizata aceasta lucrare, care aduce mult mai multe beneficii decat doar o platforma pentru avioane, face legatura cu zona de mentenanta Aerostar si imi creeaza solutii mult mai bune pentru realizarea activitatii de operare la platforma, prin a doua cale de rulare catre pista.”

Directorul aerportului Iasi, Catalin Bulgariu a precizat ca exista posibilitati de extindere a aerogarii pe ambele parti ale acesteia, insa trebuie indeplinite conditiile limita ale amplasamentului.

“Din istoria Aerportului avem solutii si pe o parte si pe cealalta, asa cum vi le-am si prezentat. Nu voi spune eu care sunt cele mai bune, va spune firma care se ocupa de acest realizarea acestui master plan, pentru ca toate aceste elemente trebuie sa tina cont de limitarile pe care le are amplasamentul actual al aerportului. Adica, cai de acces, posibilitate de extindere a suprafetelor de miscare in limita de harta de zgomot si de obstacolare si bineinteles posibilitatea de a veni aici cu transport greu, pentru ca si traficul de marfa trebuie s ail avem in vedere pe viitor.”, sustine Catalin Bulgariu.

Concluziile preliminarii ale expertilor, cu privire la stratul de uzura al pistei au fost date ieri, iar spre finalul lunii noiembrie vor fi prezetate rezultatele finale: “Concluziile preliminarii au venit ieri, concluziile preliminarii arata ca sunt probleme la stratul de uzura al pistei, asta inseamna ca nu pune in pericol utilizarea acestei piste niciuna dintre aeronave, nu avem nici un fel de problema in stratul de fundare, adica nu sunt nici fisuri nici deplasari de teren, nici infiltratii de apa, ceea ce inseamna ca structura si stabilitatea pistei sunt conforme. Avem neconformitati doar la stratul de uzura si aceste lucruri le asteptam la finalul expertizei, ca termen limita 23 noiembrie.”

shares