Dezbateri pe concesionarea terenurilor si imobilelor CJ Iasi

Consiliul-Judetean-CJ-Iasi

Concesionarea terenurilor si a imobilelor aflate in patrimoniul Consiliului Judetean Iasi a fost intens dezbatuta in ultima sedinta. Consilierii judeteni PSD au venit cu propunerea de a crea doua liste cu imobile si terenuri care ar putea fi concesionate si cele pe care ar urma sa fie facute investitii. Astfel, s-ar putea crea o evidenta clara a intreg patrimoniului CJ Iasi care ar putea fi concesionat.

De-a lungul timpului, Consiliul Judetean Iasi a concesionat mai multe cladiri in care isi desfasoara activitatea diferite institutii. In situatia terenurilor libere, consilierii judeteni PSD spun ca lucrurile ar trebui sa stea diferit, pentru ca ar putea fi folosite pentru alte obiective.

Cristian Stanciu, consilier judetean PSD: „Din cate imi amintesc, domnule presedinte de la inceputul mandatului noi am hotarat impreuna sa avem niste discutii legate de posibilitatea de eficientizare si rentabilizare ale acestor active ale Consiliului Judetean care nu produc venituri si mai mult, unele dintre ele produc cheltuieli. Accentul la o astfel de discutie vine in special catre acele active care sunt construite si lasate in paragina si deciziile care s-au luat vis-a-vis de posibiltiatea de concesionare a acestor active consider ca sunt decizii bune pentru ca unii concendenti au posibilitatea sa le refaca si sa aduca venituri la Consiliul Judetean”.

Pe de alta parte, conducerea CJ Iasi spune ca prin concesionare se fac economii considerabile.

Costel Alexe, președinte CJ Iasi: „Noi am avut in cadrul grupului aceasta discutie in care acest imobil ca si multe altele, atunci s-a hotarat ce se va intampla cu ele. Astazi ar fi predarea catre UAT Stolniceni Prajescu a amplasamentului in care acolo e intr-o paragina si platim servicii de paza. La fel, discutam de imobilul de la Halaucesti care a fost obiectul unui transfer catre aceasta Agentie Antidrog si as vrea domnule admnisitrator sa poregatim o astfel de informare catre consilierii judeteni unde am stabilit si unde vom face sediul Arhivei Judetene”.

Ultimele terenuri concesionate de catre Consiliul Judetean Iasi sunt situate pe Bulevardul Primaverii, iar pe unul dintre ele va fi construita o parcare.