Dezbatere publica in Germania. Capitanul nationalei de fotbal nu s-a vaccinat iar imunologii nu reusesc sa-l convinga

joshua-kimmich-deutschland-1623091569-64385

Capitanul nationalei Germaniei de fotbal din meciul cu Romania, Joshua Kimmich a dezvaluit in acest week end ca nu s-a vaccinat anti Covid si a anuntat ca este ingrijorat privind efectele secundare pe termen lung produse de ser.

„Am îngrijorări cu privire la lipsa studiilor pe termen lung”, a declarat tânărul de 26 de ani pentru Sky Sport. „Desigur, sunt conștient de responsabilitatea mea. Respect toate măsurile de igienă și sunt testat la fiecare două-trei zile. Toată lumea ar trebui să ia decizia pentru sine”.

Mijlocașul, care a fost căpitanul țării sale în victoria Germaniei cu 2-1 asupra României la începutul acestei luni, a negat că este un anti-vaxer și a spus că nu a exclus să primească în cele din urmă un vaccin. „Există șanse foarte mari să mă vaccinez în continuare”, a spus jucatorul.

Vestea despre statutul său nevaccinat a fost o surpriză deoarece Kimmich, care a jucat pentru țara sa de 64 de ori, a fost lăudat pe scară largă pentru conduita sa matură în afara terenului. Alături de coechipierul său din Bayern, Leon Goretzka, Kimmich a înființat în martie trecut inițiativa filantropică WeKickCorona pentru a sprijini organizațiile de caritate și instituțiile medicale care necesită ajutor imediat ca urmare a pandemiei.

Bayern Munchen i-a îndemnat pe toți jucătorii și personalul său să primească un vaccin Covid, iar președintele său de lungă durată, Karl-Heinz Rummenigge, a criticat duminică reticența lui Kimmich. „Ca model, dar și ca fapt pur, ar fi mai bine dacă ar fi vaccinat”, a spus legenda clubului.

Unele cluburi din Bundesliga permit fanilor să intre pe stadionele lor doar dacă sunt vaccinați sau s-au recuperat recent de virus, în timp ce Bayern admite și suporteri în Allianz Arena dacă pot prezenta dovada unui test PCR negativ.