Dezastru la Bordea. Mașinile stau în coloană de 2-3 km, după ce mai multe TIR-uri au derapat și au blocat ambele sensuri

Peste jumătate de ţară se află sub coduri galbene şi portocalii de vreme rea. În multe judeţe, totul este acoperit de zăpadă. Schimbarea bruscă a vremii a adus şi multe probleme pe şosele. În Iași au fost până acum zeci de probleme, mai ales că unii șoferi au cauciucuri de vară.

Iarna i-a luat din nou pe nepregătite pe șoferi. Cei cu cauciucuri de vară au reușit să blocheze circulația, iar unii chiar s-au rasturnat. Și în oraș a fost trafic intens din cauza celor care s-au îmbulzit să-și schimbe azi cauciucurile. 

Efectele ciclonului se pot vedea deja. La Iași ninge continuu de câteva ore bune, zăpada s-a depus, drumarii sunt în teren şi acţionează pentru curăţarea carosabilului. În judeţ s-a circulat în condiţii de iarnă de dimineaţă. 

Probleme sunt la aceasta oră la Bordea, pe DJ 248 spre Vaslui, după ce mai multe masini au ajuns în șanț. Probleme sunt și la Curături, unde ce alte câteva TIR uri au deraiat iar circulatia este blocata pe ambele sensuri. 

Cozile de mașini sunt kilometrice, iar zăpada continuă să se așterne.

Nici în cealaltă parte a județului, lucrurile nu sunt mai roz.  Un autoturism s-a răsturnat în această dimineaţă în afara părții carosabile, la Răducăneni, pe DN28. 

În maşină erau trei persoane, doi adulţi şi un minor. Toţi au fost transportaţi la spital de echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Iaşi pentru îngrijiri suplimentare. La locul accidentului a intervenit  forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași (o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare și acordarea primului ajutor și un echipaj de prim ajutor calificat). 

Probeleme s-au înregistrat şi în judeţul vecin Neamţ. Acolo, tot dimineaţă, în zona localităţii Pipirig, o porţiune scurtă de drum a fost blocată. Poliţiştii sunt în teren şi acţionează pentru siguranţa traficului rutier. Aceştia au şi câteva recomandări pentru şoferi, pentru a evita problemele ce pot apărea în sezonul rece.

Spre exemplu, nu este indicat să plecăm la drum pe timp de viscol puternic. Dacă deplasarea este totuşi necesară, să ne informăm dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate, iar cel mai important este să avem maşinile echipate corespunzător circulaţiei pe timp de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *