Destule probleme de rezolvat in scolile din judet pana la inceperea noului an scolar

FB_IMG_1660844907363

Școlile din județul Iași trebuie să fie pregătite pentru noul an școlar. Peste 120.000 de elevi vor începe cursurile în județul nostru, în data de 5 septembrie.

„Am discutat astăzi cu reprezentanții primăriilor, ai Inspectoratului Școlar, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Poliție, ai Inspectoratului de Jandarmi, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență despre cum trebuie să fie unitățile de învățământ la deschiderea noului an școlar”, a spus prefectul Bogdan Cojocaru.

Acesta a precizat ca situația școlilor din județ trebuie privită din mai multe puncte de vedere.

„Există încă multe clădiri care nu sunt încă racordate la sistemul de alimentare cu apă și canalizare, o situație care trebuie să fie eliminată în perioada următoare prin lucrările derulate de ApaVital, dar și de către primării. Pe de altă parte, este nevoie de investiții în ceea ce privește siguranța la incendii, dar și pentru a crește siguranța elevilor, dotarea cu sisteme de supraveghere video, asigurarea serviciilor de pază fiind necesare la nivelul fiecărei școli. Am transmis asigurări tuturor celor prezenți în Sala Mare a Prefecturii că îi vom sprijini în toate activitățile, astfel încât școlile să fie pregătite, iar elevii să își desfășoare activitatea în deplină siguranță pe tot parcursul anului școlar”, a completat prefectul judetului Iasi.