Destinații noi de pe Aeroportul Iași

aeroport iasi

Noi zboruri operate de pe Aeroportul Iasi. O companie low-cost a suplimentat cu inca o aeronava baza de la Iasi. Astfel s-au creat trei noi rute catre destinatii importante din Europa precum Memmingen, Copenhaga si Basel. Acest lucru arata faptul ca Aeroportul Iasi este una dintre cele mai importante aerogari la nivel national.

Cu a patra aeronava se creeaza noi trei rute care vor zbura din Iasi catre Memmingen, Copenhaga si Basel. De asemenea, sunt crescute frecventele de zbor catre alte destinatii precum Bruxelles si Paris, de sapte ori pe saptamana si catre Milano. La Memmingen, avionul Wizz va zbura de trei ori pe săptămână, iar spre celelalte două oraşe, de două ori în cursul săptămânii.

Alexandra Avandani, director companie aeriana: „Inseamna foarte mult pentru angajatii nostri deoarece cream noi locuri de munca directe si indirecte in aeroporturi, infrastructura de transport in general. Inseamna foarte mult parteneriatul nostru cu Aeroportul din Iasi, cu Consiliul Judetean deoarece suntem dedicati pietii din Romania. Suntem prezenti din 2006 si cotinuam sa dezvoltam economia tarii„.

Anul acesta, Aeroportul Iasi a depasit 1,5 milioane de pasageri, o cifra record.

Romeo Vatra, director Aeroportul Iasi: „A patra aeronava in baza inseamna un mesaj de incredere in potentialul aeroportului, in potentialul regiunii. Aeroportul Iasi isi creste rolul de aerogara regionala. In acest an s-a vazut foarte clar ca exista o tendinta de a se dezvolta si dincolo de granita Romaniei crescand aria de captare a pasagerilor si in Republica Moldova. In continuare avem foarte multi pasageri care vin din Republica Moldova pe Aeroportul Iasi„.

În funcţie de momentul achiziţionării biletelor, o simulare făcută pe site-ul companiei arată costuri pentru biletul dus-întors între 150 şi 210 euro.