Deși și-au dublat producția, rușii continuă să piardă mai multe tancuri decât poate livra industria

Rusia a reușit să facă față sancțiunilor occidentale și a putut crește producția de armament, muniții și în special rachete la un nivel superior celui de dinaintea declanșării invaziei în Ucraina, conform unor declarații făcute de oficiali americani, europeni și ucraineni pentru New York Times.

Astfel, industria de apărare a Rusiei produce acum 200 de tancuri pe an, dublu față de 24 februarie 2022. Cu toate acestea, în urma analizării de către Digi24.ro a informațiilor OSINT (provenite din surse deschise), rușii au pierdut în Ucraina în ultima lună echivalentul tancurilor pe care industria le poate produce în 3 luni.

Totodată, creșterea capacității industriei de apărare a Rusiei reprezintă o veste rea pentru ucraineni, pe care îi va aștepta o nouă iarnă grea, mai ales că armata rusă a început să-și refacă stocurile de rachete strategice.

Ca urmare a sancțiunilor occidentale, oficialii americani au estimat că industria Rusiei și-a încetinit în mod „dramatic” producția de rachete și armament în primele 6 luni ale războiului cu Ucraina. La finalul anului 2022 însă, industria de apărare a început „să prindă viteză”, inclusiv – și mai ales – în ceea ce privește producția de rachete.

Astfel, Kremlinul a „fentat” sancțiunile economice și exportul de produse cu destinație militară strategică (cipuri, componente electronice pentru rachete etc.) prin intermediul unor rețele paralele de comerț controlate de serviciile secrete și cele militare. Componentele-cheie necesare diverselor sisteme de armament au fost furate sau sustrase cu ajutorul acestor rețele ilicite și exportate apoi în țări terțe, precum Armenia sau Turcia, din care au fost apoi trimise direct în Rusia.

mai multe informatii pe digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *