Desi nu a finalizat vreun proiect de anvergura in ultimii ani, Primaria Iasi anunta ca vrea sa extinda liniile de tramvai in comunele vecine si mai face un studiu de fezabilitate

„Vrem să prelungim și liniile de tramvai către comunele învecinate”, a anuntat Primaria Iasi. Un proiect bun trece in derizoriu tinand cont ca municipalitatea condusa de Mihai Chirica nu a finalizat vreun proiect de anvergura in ultimii 8 ani.

Primaria a încheiat un contract cu compania D. M. Dezvoltare S.R.L. pentru a realiza un studiu de fezabilitate privind extinderea liniilor de tramvai către Tomești – Holboca, precum și către Valea Lupului, prin asigurarea legăturii între Rond Dancu, Rond Țuțora și Complexul ERA. Totusi nu este mentionata suma care va fi „ingropata” in acest proiect ce pare futuristic pentru ieseanul de rand.

„În paralel cu acest studiu, trebuie să parcurgem urmatorii pasi. Identificarea și delimitarea terenurilor pe întreaga lungime a traseelor stabilite, după caz, intabularea terenurilor, acolo unde aceasta lipsește, dezmembrarea acestora, achiziționarea altora etc, realizarea studiilor topografice și geotehnice. În funcție de soluțiile propuse de studiul de fezabilitate, vom realiza proiectele tehnice ale viitoarelor linii, vom identifica sursele de finanțare și vom pregăti demararea lucrărilor”, a precizat Primaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *